Bakgrund

Bakgrund


I Backa Röd, Göteborg, har det i många år funnits hemlösa katter. Många av dessa är förvildade. Varje år avlivades en del av kattbeståndet. Förr genom avskjutning, senare genom infångning och avlivning hos veterinär. Katterna som överlevde levde kvar under samma omständigheter. De fortsatte föröka sig med alla negativa inslag det innebar för både katterna och omgivningen. Löpande och skrikande honor, fäktande och skadade hankatter, sjuka och döende kattungar. Problemen löstes inte, de flyttades bara över till nya individer. Många av kattungarna som föddes under sommaren dog när det blev kallt när hösten och vintern kom. De som överlevde förökade sig året därpå.

Här kan du läsa berättelser från boende om hur katterna hade det tidigare.

Hösten 2011 kom bostadsbolag Poseidon och Göteborgs Katthjälp överens om att inleda ett samarbete för att hjälpa katterna på ett humant och långsiktigt sätt genom den s.k. Trap Neuter Return metoden (TNR): katterna fångas in, tama katter och kattungar omplaceras, förvildade individer (som mår dåligt av att leva nära inpå människor) återplaceras efter kastrering och får skydd, mat och daglig tillsyn av volontärer så länge de lever. På det viset stabiliserar man i första hand beståndet för att sedan låta det minska genom omplacering och naturlig avgång. Kastrerade katter har en mycket bättre hälsa än okastrerade och man slipper även oönskade kattungar. Läs mer om metoden här.

Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.

Läs mer om hur du kan hjälpa här.

Projektet Backakatterna. Ett samarbete mellan

Poseidon
Göteborgskatthjälp


Funderingar?

Har du frågor? Maila oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vi finns i BoButiken!

Är du hyresgäst hos Poseidon i Backa Röd så är Poseidons distriktskontor på Hjalmar Bergmans Gata 8 kontaktpunkten vad gäller frågor om katterna och projektet. Göteborgs Katthjälp kommer ibland att finnas på kontoret också. Aktuella dagar och tider läggs in här. 

Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.
Läs mer om hur du kan hjälpa här


Facebook

Trap Neuter Return!

Trap Neuter Return är den enda humana och långsiktiga metod som  i första hand stabiliserar och sedan minskar antalet förvildade katter. 

Vill du veta hur? Läs mer här!

Funderingar?

info @ goteborgskatthjalp.com.

Go to Top