Vad de omkringboende serkattungeunderhusgrund


"På Blendas Gata finns det många hemlösa katter. Hungriga, många av de sjuka och de som söker sig till folk för att få mat och hjälp.


Jag bor på botten våning och har en stor balkong, därför ser jag dagligen många hemlösa katter. På sommaren hoppas jag verkligen att de stackars katterna hittar själva något att äta men på vinter, när jag ser en utmärglad katt som sitter fast klistrat till min fönsterruta, som tittar rakt i mina ögon med hungrig blick som tigger om lite mat då orkar jag inte vara likgiltig. Det händer ofta att jag har även ”besök” av hemlösa/förvildade katter som letar efter mat."
April 2011


bltakatter

"Vid Wadköpinggatans förskola i Backa på Hisingen finns 3 st ungkatter, antagligen födda någon gång under början på sommaren. 1 svart, 1 vit och grå/brun, 1 svart/grå tigrerad. Har sett de sen i mitten av augusti, är orolig att det kan ha hänt något med de nu när det har blivit kallare och de håller på att renovera i gården på förskolan. Katterna har hållit till i buskaget vid förskolan och de har blivit matade av någon."
Oktober 2010


"En extremt vanvårdad och skadad katt har setts under en balkong många gånger vid Jacobs gatan. Han har stora tovor, halva pälsen är borta, ena örat saknas. Han är extremt sjuk då han oftast sitter mitt på gatan och tittar ner i marken, reagerar inte när man pratar med honom, har helt tom blick, ingen energi, säkert ont överallt."
Juli 2010


nyfddakattungar
"Under min balkong på Jacobsgata bor en katthona med tre små kattungar. Brunspräckliga. Skygga.
För ett år sedan föddes det också kattungar som fötts under min balkong så jag kontaktade Länsstyrelsen men de svarade så sent att katterna var borta när de hörde av sig. Nu har samma katta kommit tillbaka och fött en ny kull. Har precis talat med Länsstyrelsen igen och de sa att det inte är piroriterat så att det bästa är om jag fixar omplacering på annat sätt."
Juni 2010


"Jag arbetar i Backa och har sett tre jättegulliga kattungar i tisdags 12/5 som bodde under en blå kontainer. Två helsvarta och en silvergrå. Såg inte till kattmamman." 
Maj 2010

"Jag har sett en liten kattfamilj i Backa, dem bor vid en soppstation i en buske.  Det är tre svarta, en mor med sina två ungar. Och två brun svart randiga katter som är vuxna. Dem är avmagrade och en av dem skriker. Dem är magra och tilltufsade. Pälsen ser matt ut på dem och jag kan inte se någon id-märkning.

Jag hörde av mig till bostadsförmedlingen som äger hyreshusen där katterna håller till. Dem svarade att dem är medvetna om att det finns förvildade katter i området, men att det största problemet är att folk matar dem. Jag tycker det var ett dumt svar, vet man att det finns förvildade katter i ett område sedan en tid tillbaka så ska man göra något åt det. Det är faktiskt psykiskt jobbigt att se kattungar som kämpar i all slags väder och vind varje dag utan att man själv kan göra något åt det."
November 2009


"Samma historia har upprepat sig. En katthona mycket lik den i somras började plötsligt försöka ta sig in i vår lägenhet -precis samma beteende som förra gången. Vi såg tydligt att hon var rund om magen och att det rörde sig ordentligt i den. Ett par dagar senare kom hon upp från under balkongen och såg betydligt slankare ut. Jag har inte sett några ungar men det är svårt att se eftersom det inte finns någon öppning förutom den lilla som katthonan använder sig av men på grund av att hon beter sig precis likadant som förra gången och vaktar balkongen och fräser åt andra katter som närmar sig misstänker jag starkt att hon har ungar här under."
September 2009


"Två yngre katter håller till vid sopstationen på Krumeluren, en helsvart en tigerfärgad. Magra men verkar hela. Saknar halsband. Har sett de där vid olika tidpunkter på dagen."
Oktober 2009


"En kattmamma med tre stycken ungar finns på Backa Kyrkogata i ett buskage nära parkeringen. Kattmamman kolsvart, ganska ung och tunn. Tre stycken ungar (minst) två stycken helsvarta och en spräcklig (som traditionell bondkatt) väldigt små ungar men hoppar omkring iaf. Skulle tro runt 6-7 veckor eller något äldre. De bor i ett buskage, det finns spår av att folk matat dem, tomma konservburkar från kattmat och makrill, bröd och mjölk men de är väldigt tunna i kropparna och väldigt rädda."
Augusti 2009


"På Baron Rogers gata finns X antal vildkatter. Bla  finns det en katt som kommer dagligen till vår baksida som ser ut att ha skabb halva hans ansikte är skadat och sönderkliat med massor med var i. Vet ej hur jag skall förfara ned detta lilla liv som man märker söker hjälp."
Juli 2009


"På Baron Rogers gata i Backa finns en mörk kattmamma och en grå/svart liten unge. Ska enligt en kollega finnas två ungar till där. Ombyggnader pågår i området, väldigt stökigt och massa grävmaskiner och liknande i närheten. Matas enligt min kollega sporadiskt av folk i närheten, bl a med bröd."
Juni 2009


"Jag hittade 3 kattungar under min balkong på Jacobs gata i Hisings Backa. De är väldigt skygga och nu verkar kattmamman ha flyttat på sina små. Det finns en del buskar direkt i anslutning till balkongen där ungarna gömde sig och lekte. De är mörkbrunspräckliga med blåa ögon. Uppskattningsvis tre veckor gamla. Mamman är ganska skygg så jag har aldrig kunnat komma närmare än kanske två meter."
Juni 2009


"Det bor en hona med 4 små ungar under balkongen Hjalmar Bergmans gata. Då jag inte själv kan ta hand om dom så är det som vanligt här i Backa beklämmande att se. I fredags stod det kattfångsburar där men katterna kvar ännu i alla fall vet inte vilka det var som försökte fånga in dom."
Juni 2009


"Varje morgon ser jag en vuxen katt som är brun/svart tigré och hon har fyra kattungar vid en återvinningsstation i korsningen av krumeluren och Baron Rogers gata i Hisings Backa. Jag har på samma ställe sett två svarta katter som ser ut att vara ungkatter. De äter från det som hamnar
utanför sopporna."
Augusti 2008"Bor i Backa i Göteborg. Bakom vårat hus har det födds kattungar 5 st, o även omkring här."
Juli 2008

"Jag har sett en kull kattungar ute i backa, jag tippar på att den är runt 10 veckor gammal. Den är mycket skygg för människor, springer och gömmer sig så fort man försöker kalla på den eller närma sig. Känns så hemskt att se så små katter ute ensamma, jag antar att de är hemlösa då det är en kull vid så låg ålder ute och springer. Katterna ser friska ut vad jag sett, och de håller till vid Baron Rogers gata/Blendas Gata."
Oktober 2007"Jag bor på Hjalmar Bergmans gata i Hisings-Backa. Där har det alltid funnits ett stort kattbestånd just nu finns det en kattmamma och 4 små ungar som håller till vid och under balkongerna vilket gör mig så ont kan inte själv ta hand om dom. Vet inte om Poseidon fortfarande anlitar skyttar här i området tycker det är lite mindre katter nu. Här i Backa är det som det alltid har varit att några matar och några är emot det."

September 2007


"På Blendasgata, Hisings Backa finns det en kattmamma med tre kattungar (ca 3-4 månader) som inte ägs av någon i området. Man har matat dessa katter men även andra vuxna katter har kommit varje dag. Dessa är det svårt att veta om de har en ägare eller ej. Kattungarna är väldigt rädda så man har inte kunnat komma riktigt nära de."
Augusti 2007


"Jag bor i en lägenhet på hisingen i backa, Baron Rogersgata. Jag har fullt med vild katter som bor under min uteplats! jag har bott här i  3 och ett halvt år och har ringt Poseidon 3 ggr om att ta bort dom, med det  händer ingenting. Det är en farbror som har matat dom hela tiden så det känns elakt att bara sluta mata dom."
Maj 2007


"Jag bor på Hisings backa på Julias gata. Jag har aldrig sett så många katter i mitt liv på samma gång. Mins 10 katter ser jag varje dag och jag har ingen aning om dom har nått hem. Ser dom ute dag som natt och ingen har något halsband. Jag blir så sorgsen när det är storm och kallt och jag ser massa katter som kanske inte har något hem. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra för att hjälpa dom. Ser både stora och kattungar. Varje dag nästan så ser jag en ny katt som jag aldrig sett förut."
Mars 2007"Såg idag en av vildkattsungarna på min balkong, i Backa, den är ca 17 veckor, den har brutit en framtass eller liknande, den dinglade vid sidan om.  Jag blir så jäkla arg när sånt här händer små värnlösa varelser som inte har någon som tar hand om dem!!"
December 2006


"Vid Wadköpingsgatan i Hisings Backa finns det 1 kattmamma med 3 kattungar. De är svartvita. Det är tydligen någon som matar dem. De är födda i det fria. Jag lider med alla katter som är i nöd."
November 2006


Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.

Läs mer om hur du kan hjälpa här.

Projektet Backakatterna. Ett samarbete mellan

Poseidon
Göteborgskatthjälp


Funderingar?

Har du frågor? Maila oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vi finns i BoButiken!

Är du hyresgäst hos Poseidon i Backa Röd så är Poseidons distriktskontor på Hjalmar Bergmans Gata 8 kontaktpunkten vad gäller frågor om katterna och projektet. Göteborgs Katthjälp kommer ibland att finnas på kontoret också. Aktuella dagar och tider läggs in här. 

Engagera dig!

Du kan på flera enkla sätt själv hjälpa till med att Backakatterna har det bra.
Läs mer om hur du kan hjälpa här


Facebook

Trap Neuter Return!

Trap Neuter Return är den enda humana och långsiktiga metod som  i första hand stabiliserar och sedan minskar antalet förvildade katter. 

Vill du veta hur? Läs mer här!

Funderingar?

info @ goteborgskatthjalp.com.

Go to Top